Люси Дяковска е влюбена в аржентинка

197

Люси Дяковска е влюбена в аржентинка в единствената танго опера в историята – „Мария от Буенос Айрес“, която ще се играе от Държавна опера Пловдив на 13 януари – на уикенда по откриването на Европейска столица на културата, узна HotArena.

Поп певицата е от месец и половина в града и усилено репетира ролята си за постановката. „Люси Дяковска има голям опит в участието в мюзикъли. Зад гърба си в Германия има няколко големи спектакъла. А танго операта е играна на различни места по света, но за първи път ще бъде на българска сцена.

 В нея има много танц и това я прави доста сложна. Специални учители по танго ще обучат балетната трупа. В нея имаме дори и аржентинска танцьорка“, обясниха от Операта, писа „ТелеграФ“.

Танго операта е създадена от аржентинския композитор Астор Пиацола. Наричат го „големия обновител на тангото“ през 40-те години на миналия век.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама