Родилката, хвърлила бебето, отива на съд

37

Районна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняема родилката, изхвърлила бебето си в река Арда.

До момента е установено, че на 18 декември в Кърджали, край река Арда, в района на Водното огледало, жената е родила живо дете от мъжки пол. Към 16:00 часа състоянието й се влошило и родилката потърсила медицинска помощ в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, съобщава Дарик.

Жената обяснила къде е родила детето, като там била изпратена дежурната оперативно-следствена група. Полицейските служители започнали издирване на детето. Новороденото бебе е било открито мъртво, на 19 декември, в коритото на Водното огледало.

От събраните до момента доказателства е установено, че след раждането жената е изхвърлила бебето във водите на река Арда. По случая се извършват процесуално-следствени действия – назначена са съдебно-медицинска и други експертизи, извършени са разпити на свидетели, огледи и други.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама