Обявиха най-слушаната песен на XX век (ВИДЕО)

49

„Бохемска рапсодия“ на „Куин“ е най-слушаната песен, издадена през 20-и век, на стрийминг устройства, съобщава Universal Music Group в „Туитър“.

Песента е слушана над 1,5 милиарда пъти.

„Бохемска рапсодия“ е написана от фронтмена на британската група Фреди Меркюри през 1975 г. Част е от издадения същата година албум „Нощ в операта“. След пускането си се качва на върха на класациите на Обединеното кралство и стои там в продължение на 9 седмици. Още през януари 1976-а вече са продадени 1 милион копия.

След смъртта на Фреди Меркюри през 1991 г. тя отново достига №1 в класациите и се превръща в 3-тия най-продаван сингъл за всички времена във Великобритания.
Хитът общо 3 пъти е влизал в класацията Hot 100 на Билборд: през 1975 г., през 1992 г. и през тази 2018 г., когато излезе и филма за „Куин“ именно със заглавието „Бохемска рапсодия“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама