Баневи искат у дома

63

Христо Ботев, който ще защитава Николай и Евгения Баневи пред съда заяви, че ще иска по-лека мярка за клиентите си – „домашен арест“ или „парична гаранция“. 

Това заяви за самият той пред „Нова телевизия“. Вчера те пристигнаха от Франция, а днес ще бъде гледана мярката им за неотклонение. От прокуратурата вече обявиха, че ще искат постоянен арест и за двамата. Те са обвинени в присвояване на над 90 милиона лева, изпиране на над 1 милиард лева, а конкретно Николай Банев и като ръководител на организирана престъпна група и за незаконно притежавани боеприпаси.

„Това са хора, които се опитват да демонстрират добро разположение на духа, да се държат. Усещам ги, че вътрешно са изключително напрегнати“, коментира адвокатът.

Адвокат Ботев вече е разговарял с тях.

„Днес ще отправят молба до съда лично да се запознаят с делото, така че ще има време да се видим и да обсъдим обвинението”, заяви адвокат Ботев.

Самият той още не е запознат с материалите по делото.

Адвокатът отправи упрек и към МВР заради показността им – първо на сайта на ведомството се появиха снимки и видео от палата, в който живеят Баневи, а сега бяха изнесени и кадри от екстрадицията им.

„Още при претърсването на дома им излязоха кадри от МВР. Сега пак излизат такива кадри. МВР в ролята на оператор ли се явява. Цялата държава е впрегната да се случи нещо“, каза Христо Ботев.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама