Построен е съвременен Ноев ковчег

56

Набожният бизнесмен Йохан Хуиберс от Холандия направи Ноев ковчек и дори има планове, реконструиран в реалните му размери, той да доплува до Израел.

Огромният кораб е създаден по точните спецификации, изброени в Библията и вече е плавал по река Маас в Холандия, пише tvn.bg.

„Моята предпочитана дестинация за ковчега е Израел. Това е копие на Божия кораб. Има смисъл само да стигне в Божията земя“, пояснява Хуиберс и допълва защо иска проектът му да отиде в Израел: „Обичам земята, обичам страната, обичам хората. Те не се подчиняват, правят каквото искат, карат като луди, бутат се, докато чакат на ред и не слушат никого. Точно като мен“.

Плавателният съд е дълъг 118 метра, висок  23 метра и е изграден от 12 000 дървета. Хуиберс заявява, че е построил Ноевия ковчег, демонстрирайки, че е напълно възможно това да бъде направено.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама