Китай смята да пусне безплатен интернет в целия свят (СНИМКИ)

0
Снимка: 123RF

Китайският интернет доставчик LinkSure Network разказа за своите планове да пусне първия си спътник за глобален интернет LinkSure №1 още през следващата 2019 година.

Това ще е първият китайски космически апарат, целта на който е да предоставя безплатен глобален интернет, пише fakti.bg.

Компанията планира да инвестира $ 431.1 млн., като инвестицията ще послужи за изстрелването и въвеждането в експлоатация на 272 спътника в открития космос. Планира се апаратите да бъдат позиционирани на две нива. 72 от тях ще са на височина 1 000 километра над земната повърхност, а останалите 200 ще са на орбитална височина от 600 километра.

Идеята на китайците е да предоставят безплатен интернет във всяка точка на земното кълбо. Тази идея обаче не е нова. Подобна съществува в главата на Илон Мъск, който също изяви желание и дори получи разрешение от федералната телекомуникационна комисия на САЩ за изстрелването на 7 518 спътника.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

реклама

реклама