София се бори с мръсния въздух

29

Днес билетът за всички линии на градския транспорт в София ще струва 1 лев, столицата се бори с мръсния въздух.

Мярката „зелен билет“ се въвежда от общината, след като днес нивата на основния замърсител в София достигнаха до 7 пъти над нормата според официалните данни. Високи стойности на фини прахови частици имаше в още 16 града в България, пише Дневник.

„Зеленият билет“ може да бъде купен от пунктовете на Център за градска мобилност, касите на метрото, от водачите на превозните средства и чрез мобилното приложение http://sofia.mpas.bg, пишат от пресцентъра на Столичната община. С него може да се пътува цял ден във всички линии на градския транспорт.

Като допълнителна мярка общината разрешава паркирането в най-дясната лента на булевардите „Александър Малинов“ при метростанция „А. Т. Балан“ и „Бизнес парк София“, бул. „България“ между „Тодор Каблешков“ и „Гоце Делчев“, при метростанция „Дружба“ на бул. „Цветан Лазаров“ и бул. „Кръстьо Пастухов“, бул. „Ботевградско шосе“ при спирката на трамвай №22, на бул. „Царица Йоана“ при метростанция „Люлин“, на бул. „Панчо Владигеров“ при метростанция „Сливница“ и „Западен парк“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама