Франция ще отмени повишаването на данъка върху горивата

55

Френските власти обмислят да замразят увеличението на данъка върху горивата, което предизвика масови протести.

Това съобщи „Ройтерс“, като цитира правителствен източник. По думите му премиерът Едуар Филип ще обяви мярката по-късно днес.

Планираните за днес преговори между правителството и представители на „жълтите жилетки“ се провалиха, след като част от тях получили смъртни заплахи от радикално настроени протестиращи, съобщава bTV.

Междувременно демонстрациите взеха четвърта жертва. 80-годишна жена загина, след като беше улучена от патрон със сълзотворен газ, докато наблюдавала сблъсъците от прозореца си в Марсилия. Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер осъди насилието.

„Това са размирници с користни и неморални подбуди, които се възползваха от хаоса, за да трошат и да ограбват магазини. Те не са опитни крайнодесни или крайнолеви протестиращи, а „жълти жилетки“, които са радикализирани и в течение на деня станаха изключително агресивни“, заяви Кастанер.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама