Заместник-кмет на София подаде оставка

48

Заместник-кметът на София по направление „Транспорт и транспортни комуникации” Евгени Крусев подава оставка.

„Вчера късно следобeд получих призовка от Прокуратурата във връзка с проверката на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Призован съм в качеството си на обвиняем. Това каза пред журналисти зам.-кметът на София Евгени Крусев, съобщава „Канал 3“.

„Оставката е лично мое решение. В рамките на днешния ден ще я депозирам“, обясни Евгени Крусев. Попитан дали ще бъде приета оставката му, той посочи: „Мога да коментирам единствено моите действия“. В отговор на въпрос в какво е обвинен, зам.-кметът обясни: „Не мога да кажа, дори не съм отишъл до Следствието. Другата седмица ще имам повече информация“. Той каза още, че не знае кой ще заеме поста му.

Попитан какво е показала вътрешната проверка на Общината Евгени Крусев заяви: „Няма крайни резултати. Всички проверки продължават. Във вторник ще дам показания на „Г. М. Димитров“ 42“, каза още той.

„Считам, че най-отговорната и мъжка позиция в случая е да си подам оставката, за да може разследващите да си свършат изцяло работата“, заяви той.

„Категорично мога да заявя, че ще си защитя името. Точно това е целта на действието ми в момента“, обяви Крусев.

„Оказваме пълно съдействие на всички разследващи органи, които се занимават с ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Изпратили сме цялата документация, която е изискана. Ще продължим да оказваме пълно съдействие“, обясни той.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама