Дания ще изпраща криминално проявени мигранти на безлюден остров

105

Дания ще изпраща криминално проявени мигранти на безлюдния остров Линдхолм, провинция Вординборг, на около 100 км от датската столица Копенхаген.

На този остров се помещават изследователски лаборатории. До няколко месеца те ще бъдат трансформирани в специализиран център за криминално проявени чужденци, пише BNT.

Кристиан Йенсен, министър на финансите на Дания: Създаваме този център, за да има къде да настаним криминално проявени чужденци, за да избегнем възможността те да продължат с деянията си.

Тук ще се приютяват бежанци, на които им е отказано убежище и са извършили престъпления. Или чужденци, които нямат разрешение да останат в Дания, но поради законови причини – като липса на документи, например, не могат да бъдат депортирани.

Островът, който е с размерите на близо 10 футболни игрища, не е затвор, поясняват датските власти. Линдхолм се намира на 2 км и 800 метра от най-близкия бряг. Ферибот ще има, но той няма да се движи постоянно. Обитателите на центъра ще бъдат задължени да нощуват в него.

Всъщност Линдхолм е компромисното решение между управляващата консервативна партия и коалиционния и анитимигрантски партньор – Датската Народна партия.

Петер Скооруп, Датска Народна партия: Проблемът досега беше, че мигрантите престъпници живееха близо до нашите граждани, в градовете ни. На остров, който се намира на около 3 км от брега, ще е по-трудно.

Основната задача е мигрантите да бъдат лесно контролирани, смятат от датското правителство. Ще бъде осигурено постоянно полицейско присъствие.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама