Как МВР осуети телефонна измама и спаси жертвата

32

Възрастна жена е открита благодарение на скоростно разследване от ОДМВР-Враца. В писмо до вътрешния министър близките благодарят сърдечно за проявения професионализъм.

Жителка на гр.Мездра  изказва своята  искрена благодарност към директора на ОДМВР-Враца и неговия екип, работили упорито, за да установят  местонахождението на нейната майка, попаднала в измамна схема, съобщават от пресцентъра на ведомството.

 На 26 ноември, близките на възрастната жена потърсили съдействие лично от ст. комисар Янко Янколов, притеснени обяснили за изчезването на майка си. В резултат на предприетото светкавично разследване криминалистите установили, че 71-годишната жена е станала поредна жертва на телефонна измама, била принудена да изтегли 6 хиляди лева от банка, а непознатите през цялото време  я  инструктирали по телефона, като последно я насочили към гр.Ловеч, където трябвало да предаде парите.

В хода на работата униформените изяснили, че за кратко жената била във Враца, след което се е насочила към Ловеч, където се е настанила в хотел. Благодарение на своевременната намеса на криминалистите, действали заедно с колегите си от ОДМВР-Ловеч, тя е открита в добро състояние, а измамата – предотвратена.

В писмото си до министъра на вътрешните работи, дъщерята на възрастната  жена  изказва благодарност към старши комисар Янко Янколов за съпричастността му към сигнала за помощ и професионалната реакция на екипа му.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама