Гора на новородените правят в пловдивско

61

В село Строево, община Марица, обл.Пловдив, одобриха интересен проект – Гора на новородените деца.

На последната общинска сесия в града под тепетата, по предложение на общинския съветник Кръстьо Ливров е гласувана сумата от 3000 лв. за проектиране и реализиране на проекта, научаваме от сайта на селото.

Каква е основната идея за „Гора на новородените“?

На предварително избрано място в близост до село Строево ще бъдат засаждани дървета, всеки път, когато в Строево се роди дете.

На табелка на конкретното дърво ще бъдат гравирани инициалите и датата на раждане на детето. Идеята е родителите да дарят дърво или да се включат в засаждането на своето „семейно дръвче“.

Първото засаждане ще бъде направено през пролетта, като всеки, който има дете до 16 годишна възраст може да дари или засади дръвче за своето дете. След това всяка пролет и есен ще бъдат засаждани толкова дръвчета, колкото деца са се родили.

Крайната визия на проекта е красив парк с алеи, пейки и кошчета, който да бъде едно привлекателно място за отдих и разходка.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама