Поредна неделя на протести в страната

blank
снимка pik.bg

Протести срещу ниския стандарт на живот и високите цени на горивата ще се проведат в редица градове на страната.

В Благоевград протестиращите се събират в 11.30 ч. на паркинга на Югозападния университет „Неофит Рилски“, съобщава агенция Фокус.

„Протест срещу социалното убиване на българите“ е мотото на шествието, което ще се проведе в Бургас. Протестът ще започне в 12.00 ч., като сборният пункт отново е пред паркинга на „Метро“ – на изхода на Бургас към АМ „Тракия“.

В Пазарджик протестиращите срещу ниските доходи ще се съберат в 13.00 ч. на паркинга пред парк „Стадиона“, след това ще тръгнат пеша по улиците на града до сградите на Общинската и на Областната администрация.

От 12.00 часа на паркинга при Общински театър е заявен протест на граждани на Община Кюстендил. Те организират пешеходно шествие с искане за по-добър живот.

По същото време на протест ще излязат и жителите на Троян и региона.

В София ще се проведе молитвено шествие срещу промените в Закона за вероизповеданията. Протестът за свобода на вероизповеданията се организира от протестантски църкви в България. Шествието ще започне в 13.00 ч. от пл. „Народно събрание“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама