Спасиха орангутанка, предлагана на фермери за секс срещу $2

247

Орангутанката Пони от Борнео живяла шест години затворена в тъмна стая, окована с вериги.

Нейната мъчителка всеки ден я бръснела, гримирала, парфюмирала и я продавала за секс на местните фермери срещу два долара на акт. Когато представители на военните части все пак спасили орангутанката, било разрешено на нейната „маман“ да я посещава веднъж месечно. Всеки път, обаче, маймуната започвала да крещи и да буйства, щом я види.

Мъчителите на Пони я отделили още като малка от майка ѝ и в продължение на шест години я третирали по ужасяващ начин. „Бях шокирана, когато разбрах, че са я използвали за проституция. Сигурно съм прекалено наивна, защото никога не съм си представяла, че някой може да направи такова нещо с животно“, признава активистката Лоун Нилсън.

„Фермерите, които работили в плантацията за палмово олио, идвали специално заради нашата орангутанка. Могли са да си изберат която и да е жена, но за тях това било нещо ново, затова искали да правят секс с нея“, разкрива управителката на фондацията Borneo Orangutan Survival Foundation Мишел Браун. Тя разказва още, че когато на място дошъл спасителния отряд, стопаните на Пони не искали да я пуснат доброволно и дори извадили срещу полицаите мачете. Предали се едва, когато на място дошли още 35 въоръжени полицаи.

В момента Пони е на 24 години и се намира в резерват за орангутани, където започнала да се възстановява и дори да допуска до себе си мъжки орангутани. Пони е спасена в началото на 2013 година и от тогава е в резервата. За съжаление няма да може да бъде пусната обратно в естествената си среда, защото е била откъсната от нея като съвсем малка и няма никакво чувство за самосъхранение.

Индустрията за производство на палмова мазнина е една от най-унищожителните в световен мащаб. Хиляди орангутани губят естествения си хабитат заради изсичането на дърветата, на които обикновено живеят тези животни. Заради това броят на орангутаните е спаднал значително през последните години.

Източник: fakti.bg

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама