Светът говори за поздрава между Путин и саудитския принц (ВИДЕО)

127

Поздравите между президентите по време на среща на върха – особено във формат като Г-20, когато става въпроса за 20-те водещи икономики в света, са нещо повече от обичайно.

Свидетели сме на ръкостискания, изразяване на уважение – или липса на такова, но в 99% се следва протоколът, съобщава dir.bg.

Това, което направиха руският президент Владимир Путин и саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман, е най-обсъжданата тема в световните нови след старта на срещата на върха в Аржентина.

Далеч от нормалния поздрав двамата лидери се здрависаха нетипично, което привлече вниманието на световните медии и социалните мрежи.

Приветствието между Путин и Мохамед бин Салман бе в стил „гепи“, след като се виждат двама стари приятели, и няма нищо общо с протокола от среща на толкова високо ниво.

В момента всички наблюдават изкъсо действията на принц Мохамед, а това е породено от световния скандал, последвал след убийството на журналиста Джамал Кашоги в саудитското консулство в Истанбул.

Интересно е да се отбележи, че Путин не размени нито дума с американския си колега Доналд Тръмп на откриването. Както е известно, президентът на Щатите отмени двустранната им среща заради инцидента с украински кораби в Керченския проток.

По програма Путин и принц Мохамед трябва да разговарят официално утре.

„Много хора ще искат да знаят какво означава това. Повечето от световните лидери ще казват, че не искат да ги виждат с този човек (б.р. – принц Мохамед ) заради противоречията около него… Но тази снимка ще обиколи света,“ обяви водещият в студиото на телевизия Си Би Ес, след като поздравът бе излъчен на живо.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама