Мъж застреля куче, отива на съд

89

Районна прокуратура в Стара Загора предаде на съд Н.И., на 56 г., за това, че на 28.07.2017 г., в гр. Стара Загора, на публично място е проявил жестокост към мъжко  куче.

Н. И. прострелял четири пъти животинчето с притежаваната от него въздушна пушка.

След разкъсване на вътрешни органи и рана в областта на лявата раменна става, нещастното четириного умряло в големи  мъки, съобщават от  пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Животното било ранено, скимтяло и виело от болка. Опитвало се да се изправи и да избяга от мястото, но задните му лапи били обездвижени. Свидетели се опитали да помогнат, обадили се в полицията и откарали животното във ветеринарна клиника.

На 03.08.2017 г. простреляното куче починало, като му била извършена аутопсия и от трупа били извадени 4 броя сачми. По делото са извършени разпити на свидетели, приети заключенията на експертизи, иззети веществени доказателства и др.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама