Направиха коледно дърво от 1100 винени бутилки

blank
Снимка: cross.bg

Жителите на германското село Нордхайм-ам-Майн направиха своята коледна елха от 1099 бутилки вино по случай 1100-годишнината от неговото основаване, предаде ДПА, цитирана от cross.bg.
Бутилките са закрепени върху специална метална конструкция – висока няколко метра. Бутилките са от вино от местния сорт „Боксбойтел“, а 1100-ната бутилка на върха на елхата е от пенливо вино. Щом се запали уличното осветление, грейва и стъклената коледна елха. Селото Нордхайм-ам-Майн е основано през 918 г. и се намира във Франкония – район в Бавария, известен със своето винопроизводство.
Туристическата служба на Нордхайм е похарчила 7 000 евро за елхата. Но жителите сами са събирали бутилките и сами са ги монтирали върху металната конструкция. „Коледната елха се прие много добре“, каза Гуидо Браун – кмет на Нордхайм. „Идеята сама по себе си не е нова, но такава голяма коледна елха от бутилки не съм чувал да има“, заяви Браун.

                                                 *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама