В Хитрино връчиха ключовете за 12 нови къщи

137

Ключовете на 12 нови къщи бяха връчени в Хитрино. Цената им е близо 1.5 милиона лева, а средствата са осигурени от Социални я фонд към Министерството на труда и социалната политика.

Преди повече от година в селото бяха построени и други 10 къщи – дарение от Камарата на строителите, а партия ГЕРБ също построи една къща, предава Darik.

Сред последните 12 сгради е и тази на Кольо Цачев. Той остана без покрив над главата си при влаковата катастрофа през 2016 година, като една зима изкара в Кризисния център в Шумен, а следващата – в старческия дом.

Снимка: Darik

Вече ще бъда абсолютен тартор на къщата си, казва бай Кольо и допълва, че няма да е зависим от никого. Вече е оборудвана и той е доволен. Посочи, че е имало известно забавяне, но – заради неуредици с нотариалния акт. Къщата е по-малка от предишната, но за него това не е проблем, както и че вече ги няма селскостопанските постройки.

Съседката му баба Йонка Делева също е в нова къща. По-малка е и няма мазе, обяснява възрастната жена. По време на взрива тя била в Шумен при сина си и снаха си, тъй като била оперирана.

Снимка: Darik

Сега вече се е прибрала. Тук да си стоя искам, казва тя и посочва, че покрай ремонтите покъщнината й е съсипана и сега няма. отпуснаха ми и малко пари, посочва жената.

Снимка: Darik

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил знае за този случаи и посочи, че дълго време баба Йонка не е живяла в имота и не е редно да има претенции.

Съседната къща също е нова – тази на Надрия и Рахми. Те също я харесват – за наш старата къща беше хубава, но и сега сме доволни – поне покрив имаме над главата. Тяхното семейство живяло първо при роднини в съседно село, а после и на квартира. Дъщеря им се прибрала от Германия и им помогнала да се установят отново.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама