Протести в осем града на страната днес

79

Протестите в страната продължават и днес.

Гражданите на Шумен ще изразят недоволството си и днес. Очаква се към тях да се присъединят протестиращи и от Търговище и Разград.

Пореден протест организират и жители на Карлово и Сопот. Недоволстващите ще блокират движението по подбалканския път София-Бургас за неопределен период от време, след което ще проведат автошествие до бензиностанциите в Карлово.

Протест ще има и във Велико Търново. В него ще участват и жители на Горна Оряховица и съседните населени места. Протестните действия са под надслов „Не на ниския стандарт на живот в България“.

Сборен пункт е паркингът пред Руската църква във Велико Търново, в района на кръгово кръстовище на главен път София – Варна. Автошествие ще премине през целия град, крайната му точка ще бъде площад „Цар Асен I“. В Благоевград ще се проведе автошествие срещу високите цени на горивата и социалната несправедливост, съобщиха от „Фокус“.

Сборният пункт ще бъде паркингът на Югозападен университет „Неофит Рилски“, като автошествието ще премине по централните улици и ще стигне до Симитли. Засега не е предвидено затваряне на главен път Е-79. За трета поредна неделя ще протестират жителите на Петрич. Те недоволстват срещу социалната несправедливост, високите цени на горивата, застраховките и данъците.

Автошествие ще тръгне към ГКПП „Кулата – Промахон“. Жителите на Разлог и Банско ще организират протест на пътя Симитли – Гоце Делчев. Те ще протестират срещу непрестанното поскъпване на битови услуги като вода, гориво, данъци и гражданска отговорност. Протестно автошествие ще има и в Гоце Делчев.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама