Войната Русия – Украйна започва?(СНИМКИ)

163

Три кораба на Военноморските сили на Украйна незаконно прекосиха държавната граница на Руската федерация, влязоха в териториалните води и опасно маневрират, гласи доклад на граничната охрана на ФСБ на Русия в Крим, съобщава ТАСС

„Тази сутрин, около 07:00 часа в Москва, три кораба на Военноморските сили на Украйна, в нарушение на членове 19 и 21 от Конвенцията на Организацията на обединените нации по морско право, определящи правото на крайбрежната държава да гарантира сигурността в морското пространство, пресичат руската държавна граница.“

дснимка Риа новости

Украинските военни кораби, които тази сутрин са пресекли незаконно руската морска граница, продължават да се придвижват към Керченския проток“, се казва в съобщението на граничната охрана на ФСБ на Русия в Крим, предаде ТАСС.

снимка Риа новости

Граничната охрана пусна и кадри от въздуха на случващото се. Администрацията също така добави, че корабите на украинския флот, които са влезли в териториалните води на Руската федерация, са опасно маневрирани и не отговарят на изискванията.

„Досега не са били подадени заявления в съответствие с установената процедура, корабите не са включени в графика за преминаване. Корабите опасно маневрират и не се подчиняват на законните искания на руските власти“, се казва в съобщението.
Граничната служба предприема всички мерки, за да гарантира безопасността на корабоплаването и регулирането на движението на корабите във водите на Черно, Азовско море и Керченския проток, се посочва в доклада.
<p style=“text-align: center;“>*******
Спонсор на наградата този месец:<a href=“https://www.pizzaro.bg/“ target=“_blank“ rel=“noopener“><img style=“vertical-align: middle;“ src=“https://novavarna.net/wp-content/uploads/2018/11/bannerPizzaro.jpg“ alt=“pizzaro-pizzavarna“ /></a>

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама