Facebook иска да знае как и с кого живеете

44

Компанията е патентовала технология, с която да анализира дори това

Facebook, изглежда, знае всичко за своите потребители. Патент, подаден през 2017 г. обаче, подсказва амбицията на социалната мрежа да започне да анализира данните още по-задълбочено, пише economic.bg. От документа става ясно, че компанията е разработила технология, чрез която да проследява кой с кого и как живее.
Софтуерът ще позволи на Facebook да анализира членовете на едно домакинство. Това ще става на базата на качената от тях информация в платформата, включително и в Instagram. Технологията ще може да анализира данните от минали публикации, актуализации на състоянието, приятелства, историята на съобщенията, отбелязвания на различни локации, история на сърфирането, взаимоотношения, снимки и пр., пише Fortune.
Патентът може да изведе Facebook в още по-привилегирована позиция на рекламния пазар, забранявайки на всички останали да използват въпросната технология. Идеята е, че възможността да се определи с кого човек живее дава още повече възможности за профилиране на търговските предложения към потребителите.
Засега компанията не е коментирала новината за патента. Трябва да се отбележи, че Facebook не рядко регистрира различни технологии, които после така и не използва.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама