Лекари се борят за живота на двама младежи, катастрофирали край Шумен

109

Водач на 18 години и неговият 16-годишен спътник са с опасност за живота след пътен инцидент тази сутрин.

Сигнал за преобърнат лек автомобил в река на изхода на с. Дибич в посока към с. Илия Блъсково  бил приет с 8:02 часа в  ОДМВР- Шумен, съобщихта от пресцентъра на ведомството.

Към мястото на инцидента са насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. След пристигане било установено че произшествието е станало след като водач на лек автомобил Фолксваген „Голф“ с шуменска регистрация загубил контрол над автомобил. След десен завой излязъл вляво от пътя и се преобърнал в реката.

Спасителни екипи на пожарната са оказали съдействие да извадят затиснатия в автомобила 18-годишен водач. Спътникът му, 16-годишен шуменец бил извън колата.

Двамата са откарани за преглед в МБАЛ- Шумен. Водачът И.И. е в безсъзнание, с фрактури на лява ръка, ляво бедро и дясна подбедрица. 16-годишното момче е с тежка черепно-мозъчна травма, в безсъзнание.

Медиците се борят за живота им. На място е извършен оглед.

Образувано е досъдебно производство. Водачът на автомобила е правоспособен.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама