След оставката на Симеонов: Майките продължават с протестите

36

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка снощи, премиерът Бойко Борисов я прие, съобщиха от правителствената информационна служба.

Майките от инициативата „Системата ни убива“ приеха възторжено новината. Протестиращите обаче обявиха, че протестите им ще продължат, докато оставката не бъде гласувана в Народното събрание. Те ще продължат да отстояват основната си цел – реформата за хора с увреждания, съобщава „Дарик“.

Пред Министерския съвет днес се проведе пресконференция на организатора на инициативата „Системата ни убива“ Вера Иванова и основните участници в протестите за оставката на Симеонов.

Майките казаха, че няма да се откажат от това всяка вечер да се събират в 17:30 ч. пред МС, докато оставката не бъде окончателно гласувана от парламента. Те заявиха, че ще останат на палатките, докато не бъдат приети законите, които засягат децата и хората с увреждания.

Майките благодариха на хората, които ги подкрепят, на техните семейства и на полицията. Заявиха, че се радват на широка обществена подкрепа. 81% от хората подкрепят протеста на майките на децата с увреждания, показва социологическо проучване, което те цитираха на пресконференцията.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама