Снеговалеж парализира Ню Йорк (СНИМКИ/ВИДЕО)

44

Докато в Калифорния бушуват пожари, на другия край на САЩ първи сняг затрупа Ню Йорк.

Емблематичните „Таймс Скуеър“ и „Сентръл Парк“ побеляха след първия снеговалеж за сезона и изненадаха нюйоркчани, карайки ги да извадят дебелите дрехи и чадърите, съобщава Канал 3.

Бурята, която свали температурата зад Океана под нулата успя да натрупа снежна покривка от около 7 сантиметра и затрудни сериозно движението в града. Трафикът остана натоварен през целия ден, пешеходците също се предвижваха трудно във виелицата.

Полицията препоръча на хората да не излизат и да избягват пътищата. Заради лошото време автобусите трудно стигаха до централния автобусен терминал в Манхатън и той се оказа претъпкан от хора.

Снегът засегна не само Ню Йорк, но и Охайо, като се очаква да обхване и цяла Пенсилвания. Бурята не подмина и Вашингтон, където чувствително количество сняг се натрупа край Белия дом и Капитолия. Прогнозите на синоптиците са снегът да достигне до 30 см покривка само за ден.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама