Скопие: Никола Груевски не е напускал страната

40

Бившият премиер на Република Македония Никола Груевски не е преминавал границата през нито един от законните гранични пунктове.

Това съобщи македонското МВР след посланието във „Фейсбук“, че Груевски е в Будапеща и е поискал политическо убежище в Унгария, съобщи македонският сайт „Прес 24“.

Полицията все още разследва дали статусът във „Фейсбук“ е написан от Груевски, дали той е истински или има за цел да отклони фокуса на издирването на бившия премиер.

От 12 ноември Груевски е обявен за национално издирване за изтърпяване на двегодишната си присъда затвор по делото „Танк“ за покупката на луксозния мерцедес.

Говорителят на ВМРО-ДПМНЕ Димче Арсовски заяви, че не знае къде е Груевски и в партията нямат информация той да е в Унгария. Арсовски добави, че нямат сведения и че Груевски е получавал заплахи, както пише във „Фейсбук“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама