В Драгоман разкриха високотехнологична инсталация за производство на канабис(Снимки)

222

Служителите от „Гранична полиция“- Драгоман открили  високотехнологична инсталация за производство на канабис в града.

Полицаите работили по сигнала за производство на наркотични вещества около месец, съобщиха от пресцентъра на МВР. Изследвайки външните подобрения на фасадата на къщата и топлообмена на различните помещения чрез използване на термовизионно наблюдение, граничните полицаи достигнали до извода, че приземният и вторият етажи се използват за дейност, изискваща висока постоянна температура.

В къщата са заловени 28-годишна жена, собственичка на имота, и 45 –годишен мъж от Сливница, криминално проявен.

Иззети са общо 589 зелени тревисти растения в саксии и 3,3 кг. канабис. Намерени са и измервателна електронна везна, две машини за вакуумиране на найлонови пликове, мелница за ситно нарязване и филтриране на суха тревиста маса, голямо количество химически компоненти /четири бидона и 16 туби с различен обем/, свързани с производството на забраненото наркотично вещество и документи, свързани с набавянето на суровините, необходими за отглеждане на канабис.

В прилежащия към къщата гараж е установен мощен електрически генератор, служещ за захранване на паралелна електрическа инсталация, която е поддържала изграденото съоръжение за отопление и вентилация на наркооранжерията.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама