Болен от рак мъж застрелва жена си публично

242

Бизнесменът Венцеслав Василев е осъден окончателно на 13 г. и 4 месеца.

Остави без майка 2 малолетни деца. Прогнозите за живота му са неблагоприятни, пише 24 часа.

 42-годишната Елена Василева е покосена от 5 куршума в софийски ресторант на 18 август 2017 г. 65-годишният Венцеслав Василев, с когото Елена има 2 деца бе осъден окончателно от Върховния касационен съд (ВКС) на 13 г. и 4 месеца затвор. Присъдата мъжът изтърпява в Софийския затвор. Осъден е и да плати общо 500 хил. лв. кръвнина на двете си малолетни дъщери.

Наказанието на убиеца е намалено с 1/3. Петчленен състав на Софийския градски съд, оглавяван от съдия Евелина Папазян, му даде 20 г. затвор за кървавия разстрел и 2 г.. задето носел пистолет с изтекло разрешително от 2006 г. Василев се разкая и призна фактите в обвинителния акт на прокуратурата.
Лекари откриват рак на простатата на Василев през февруари 2017 г. Прогнозите за живота му са неблагоприятни. През последните месеци той не е лекуван.

65-годишният мъж е бизнесмен, занимава се с търговия на хранителни добавки. За първи път му е издадено разрешително да съхранява 3 оръжия през 1998 г. от районното управление в Елин Пелин като отговорник на фирма ‘Роял Фуудс”.
Запознават се с Елена през есента на 2004 г. в кабинета му, когато тя се явява да кандидатства за работа. Женят се през 2009 г. Преди това той разтрогва брака си с първата си жена.
3 ч преди Елена да бъде убита от бащата на децата си, тя отива в Софийската районна прокуратура да пусне жалба за тормоз срещу него. В нея пише, че изпитва страх за живота си, тъй като предишния ден била преследвана от Венцеслав. Подчертава, че мъжът й има пистолет.
Същото упражнение с жалбите се повтаря 3 пъти преди кървавия 18 август. Децата Елена отглежда с майка си Стефка Тунева.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама