90% от хората са склонни да работят по-смислена работа за по-малко пари

39

9 от 10 души са склонни да се откажат от част от заплащането си в името на това да вършат нещо, което намират за значимо.

Това показва проучване сред 2285 професионалисти от 26 индустрии и различни нива на заплащане в САЩ, публикувано от HBR, пише economy.bg.

Средно участниците в изследването са посочили, че са склонни да жертват 23% от трудовото си възнаграждение в името на това да работят нещо, което намират за смислено. Предишно проучване пък показва, че близо 80% от служителите предпочитат шефа им да се грижи да се чувстват успешни в работата си и да намират смисъл, отколкото да получат 20% увеличение на заплатите си.

За сравнение американците харчат средно около 21% от доходите си за жилище. Това означава, че за голяма част от хората списъкът с основните неща, от които имат нужда, се разраства и вече включва: храна, дрехи, покрив над главата и смислена работа.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама