Чичото на Джокович е новият директор на тенис турнира в София

17

Горан Джокович, който е чичо на световния номер 1 Новак Джокович, е новият директор на турнира по тенис в София, който се провежда през февруари.

Днес той проведе работна среща с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, президента на БФ Тенис Стефан Цветков и вицепрезидента на централата Огнян Илиев. Те обсъдиха детайли около организацията на четвъртото издание на надпреварата.

Джокович сподели пред Кралев имената на играчите, които са потвърдили участие до момента, като според него българските фенове ще бъдат приятно сюрпризирани и се очаква четвъртото издание на турнира да бъде най-силното до момента.

Горан Джокович е чичо на лидера в световната ранглиста Новак Джокович и дълги години е част от неговия щаб. От 2009 до 2012 г. е директор на турнира Serbia Open. През същия период е и член на турнирния съвет на АТП. От 2015 г. до сега е вицепрезидент на Сръбската тенис федерация. Почетен консул на Сърбия в Княжество Монако. Завършил е икономически науки в Белградския университет.

В 12.00 часа утре (11 ноември) министър Красен Кралев, Горан Джокович, Стефан Цветков и Кай Годхинди – изпълнителен директор на Sofia Open и официален представител на притежателя на правата Dubai Duty Free ще дадат откриваща пресконференция за Sofia Open 2019. В 13.30 часа утре Джокович ще наблюдава тренировка на млади български тенисисти на Националния тенис център в Борисовата градина.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама