Психичноболен българин намушка до смърт англичанин (СНИМКА)

95

Българинът Владимир Иванов извършил напълно непровокирана атака срещу 61-годишния Глин Роус близо до Чери Лейл в Кроули.

Инцидентът е станал на 28 ноември миналата година. Нашенецът не е признал за убийството, но въпреки това се е пледирал „Виновен“ пред съда.

Той бил намерен целият в кръв, а когато го разпитали, той казал на полицията: „Нещо в съзнанието ми ми каза да направя това“, пише английският theargus.co.uk, цитиран от БЛИЦ.

Г-н Роус получил рани на врата, главата, гръдния кош и ръката и е обявен за мъртъв на мястото. След психиатричните тестове е установено, че Иванов страда от психични заболявания, така че е извършил убийство с намалена отговорност.

Снимка: SUSSEX POLICE

23-годишният българин от Джунипър Роуд в Кроули казал на полицията, че е взел нож от дома си и го е поставил в джоба на сакото си, докато се разхождал през ноември миналата година. В района около него имало много хора, но без никакво причина той нападнал господин Роус и го убил.

Главният инспектор Майк Ашкрофт казва: „Г-н Роус се е разхождал и е мислил за собствените си работи тази сутрин, когато бил подложен на невероятно, много необичайно, непровокирано нападение.

„Неговият мотив за убийството на един невинен човек, който е непознат за него, изглежда проилиза от психическото му състояние.“ Детективът изрази съчувствие на семейството на господин Роус. Иванов ще бъде осъден през февруари.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама