Малки и големи доброволци в Тръстеник садят 1 000 фиданки

27

Малки и големи жители на град Тръстеник, община Долна Митрополия, са се включили в проекта „Един милион засадени дървета от доброволци“, организиран чрез Facebook. Инициативата е подета от тяхната съгражданка Милена Георгиева и е подкрепена от местното читалище „Неофит Рилски 1872“ и от кметството. Първите три фиданки вече са засадени – пред читалището, в двора на църквата „Успение Богородично“ и в забавачницата „Щастливо детство“, съобщи общинската управа в Долна Митрополия.

Чрез Facebook Милена Георгиева кандидатствала в инициативата за засаждането на 1 000 фиданки в Тръстеник и била одобрена. От Зеления отбор на България избрали фиданките да са на летен дъб, защото той е като филтър на природата след природно бедствие. Дървото от този вид пази от наводнения и свлачища и запазва подпочвените води, а след него се появяват чисти извори за пиене, поясняват от Община Долна Митрополия.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама