Междинните избори в САЩ – огромен успех според Тръмп

31

Американският президент Доналд Тръмп нарече „огромен успех“ резултатите от произведените вчера междинни избори, предадоха световните агенции.

„Огромен успех тази вечер. Благодаря на всички!“, написа в Туитър държавният глава, който хвърли много усилия в предизборната кампания на своята Републиканска партия, цитиран от offnews.

Според прогнозни резултати републиканците запазват контрола си в Сената, но губят мнозинството си в Камарата на представителите.

Телевизия Си Ен Ен прогнозира, че републиканците могат да спечелят 21 губернаторски поста от общо 36 щата, в които се гласува вчера за губернатор.

Демократическата партия ще установи контрол върху Камарата на представителите, а Републиканската партия ще запази контрола си върху Сената. Това прогнозират телевизиите Си Ен Ен, Фокс нюз и Ей Би Си след вчерашните междинни избори, възприемани като референдум за политиката на президента Доналд Тръмп, предадоха Франс прес и ДПА.

Разпределението на силите в долната и горната камара на Конгреса ще стане ясно, когато приключи изборният ден в цялата страна. Калифорния, най-населеният щат в САЩ, все още гласува.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама