Вижте колко пари е спечелил Григор Димитров

158

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е близо до границата от 16 милиона долара, спечелени от наградни фондове.

Спортистът ни, който приключи сезона, до момента е изкарал $ 15 902 694 (общо от мачове поединично и на двойки) според официалната статистика на ATP, цитирана от sportlive.bg.

Само през тази година доходите му са 1 781 443 долара. Той обаче получава много повече от рекламните си договори, тъй като е лице на Nike, Wilson, на чартърната авиокомпания JetSmarter, на American Express и на сладоледите „Häagen-Dazs“.

В последната класация на списание „Forbes“ Димитров е под №7 в списъка на най-добре печелещите тенисисти с 12,7 милиона долара за периода юни 2017 – юни 2018 г.

През тази година той допусна 19 загуби, не спечели титла, само два пъти записа успех срещу съперници от топ 10 и е 19-ти в световната ранклиста. Сривът дойде, след като заради отсъствието си от финалите на АТР в Лондон, където миналата година стана шампион, загуби 1500 точки.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама