9.7 C
София
събота, май 4, 2024
Начало България Пиян блъсна двама тийнейджъри и избяга, близките на пострадалите излизат на протест

Пиян блъсна двама тийнейджъри и избяга, близките на пострадалите излизат на протест

44
Роднините се страхуват, че случаят ще се покрие.

След като пиян, блъсна двама на мотор и избяга, близките на пострадалите в катастрофата излизат на протест пред съда в Търговище, става ясно от NOVA. Причинителят на пътния инцидент е освободен от ареста, въпреки че е карал след като е пил алкохол и е избягал от мястото на произшествието. Това е и причината за недоволството на роднините. Пострадалите са момче на 16 и момиче на 18 години. Близките им са притеснени, че случаят ще се покрие, тъй като причинителят е брат на бивш шеф на полицията и охрана на съдебната власт. Пияният водач е служител на служебна охрана.

„Братът на шофьора е много влиятелен човек в Търговище. Той може да си позволи да потули всички проблеми, които е създало момчето. През времето бившият шеф на полицията винаги го е прикривал. Водачът и преди е предизвиквал катастрофи. Това не е първият път, в който се качва пиян зад волана”, каза бащата на пострадалия Петър.

„Настояваме за справедливост. Искаме един обективен процес, който да се проведе. Искаме законите да се спазват. Имаме съмнения, че всичко ще се прикрие. Състоянието на сина ми е стабилно, но момичето е с по-сериозни травми. Тя претърпя първата операция. Има възможност да има последствия”, коментира в ефира на „Здравей, България” майката на момчето.

Според близките на пострадалите, шофьорът може да извърши друго нарушение. Те държат да бъде уволнен от работа и да бъде задържан под стража с постоянна мярка.

„Повдигнато е обвинение спрямо шофьора за извършено престъпление с напускане на местопроизшествието, както и след употреба на алкохол. Постановено е задържане за 72 часа с оглед изготвяне на искане за постоянен арест. Предвиденото наказание е от 1 до 6 години лишаване от свобода”, заяви окръжният прокурор на Търговище Драгомир Сяров.

Той допълни, че след като става въпрос за служител на съдебната власт, разследването ще се провежда от следовател.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама