Кошмар в Австрия. Вижте за какво се готвят там

298

Виена предупреждава за 20 000 мигранти от Близкия изток

Под заглавие „Сега идват съвсем различни“, водещият австрийски ежедневник Die Kronen Zeitung публикува материал с предупреждения на експерти за опасностите от нова мигрантска вълна.

Източници от Министерството на вътрешните работи във Виена предупреждават, че над 20 хил. мигранти от Близкия изток и Африка, повечето от които въоръжени поне с нож, заплашват да пробият босненско-хърватската граница в най-скоро време и оттам – да поемат в посока страните от Централна Европа, пише „Фокус“.

Представителите на правоохранителните органи са категорични – това не са бежанци от военния конфликт в Сирия, а пакистанци, иранци, алжирци и мароканци.

Към настоящия момент хърватите полагат максимални усилия да се справят самостоятелно със ситуацията. Те разположиха спецчасти на границата“, подчертават от австрийското вътрешнополитическо ведомство. „Но сега идват други мигранти – сред тях няма семейства, няма жени, 95% от тях са млади мъже, почти всички от които носят със себе си оръжие. Вече имаше случай на нападение срещу полицейски служител“,припомнят източниците на вестника.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама