Край на сезона за Григор Димитров

17

Сезонът на Григор Димитров приключи след загуба от Марин Чилич с 6:7(5), 4:6 в мач от третия кръг на Мастърса в Париж.

След добрия двубой срещу Роберто Баутиста Агут в първия си мач във френската столица, и срещу Чилич Григор определено показа по-добро ниво спрямо разочароващите му изяви в последните седмици и месеци, но това не бе достатъчно, за да победи световния №7, който продължава към четвъртфиналите, пише Gong.bg.

Единствената победа за Григор в четири мача с Чилич бе дошла именно в Париж преди 3 години, но сега победителят отново бе шампионът от US Open 2014. Григор пък за шеста поредна година губи в третия кръг на последния за годината Мастърс турнир.

Въпреки подобрената игра, непредизвиканите грешки на Григор бяха в повече, а опитният Чилич се възползва от своите шансове. След разменени ранни пробиви Григор в два последователни сервис геймове отрази общо пет сетбола. Стигна се до тайбрек, в който българинът водеше с 5:3, но допусна да го загуби.

Това му повлия и набързо Димитров позволи да бъде пробит в самото начало на втората част. А този брейк се оказа и решителен, защото до края на мача Чилич печелеше комфортно подаванията си и така закономерно стигна до победата.

Така хърватинът очаква на четвъртфинал победителя от мача между Новак Джокович и Жоао Соуса.

Григор пък официално сложи край на сезона си и ще се отправи към кратка почивка преди да започне подготовка за новия сезон.

Кампанията за българина определено бе разочароваща спрямо високото ниво през 2017-а. Единственият финал през 2018-а дойде в Ротердам и бе загубен от Роджър Федерер. Другите добри постижения бяха полуфинали на Мастърса в Монте Карло и в Бризбейн, както и четвъртфинали на Аустрелиън Оупън, в Барселона и на Роджърс Къп в Торонто.

За съжаление Григор няма да има възможност да защитава титлата си от Финалите на АТР в Лондон и така ще загуби 1500 точки от своя актив, което ще доведе и до голям спад в световната ранглиста. Все пак той ще завърши в топ 20 и от тази позиция ще стартира с нови надежди 2019-а.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама