Борисов посреща израелския премиер край Варна

37

Българският премиер Бойко Борисов ще посрещне израелския си колега Бенямин Нетаняху в резиденцията „Евксиноград“ край Варна.

Двамата ще проведат среща на четири очи, която ще бъде последвана от пленарно заседание, съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на разговорите ще бъдат обсъдени двустранните отношения в области от взаимен интерес, като акцент ще бъде поставен върху международни и регионални теми.

В петък Борисов ще бъде домакин „Евксиноград“ на Четиристранната среща на високо равнище между балкански лидери. Министър-председателите на България, на Гърция Алексис Ципрас, на Румъния Виорика Дънчила и президентът на Сърбия Александър Вучич ще обсъдят развитието на съвместните инфраструктурни проекти в контекста на свързаността на Балканите. Фокус на срещата ще бъде и задълбочаването на регионалната стабилност, както и актуални европейски въпроси.

                                             *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама