Сменяме гумите на 15 ноември, после – глоба

68

Акция „Зима“ започва от утре. Засилени ще бъдат проверките от екипите на „Пътна полиция“ на територията на цялата страна. Полицаите ще следят доколко автомобилите са подготвени за движение в зимни условия. Най-късно до 15 ноември водачите трябва да сменят летните със зимни гуми, каза пред БНР и цитиран от offnews Емил Панчев, председател на Съюза на българските автомобилисти и допълни:

„Всички водачи, ако имат някакви проблеми с акумулатора, трябва да го сменят. Би трябвало също парното отопление да работи, да си поставят вече в топлоизмервателните устройства незамръзваща течност, изобщо трябва като цяло да погледнат технически автомобила дали е изправен. Също и спирачките. И постепенно трябва да почне да адаптира своята скорост към зимните условия“.

Емил Панчев посочи още, че в първите десет дни на кампанията се предлагат безплатни технически прегледи в сервизите на Съюза на българските автомобилисти:

„В нашите сервизи, където се извършват технически прегледи, могат да се извършат прегледи на автомобила – за неговото състояние и ако се налагат вече някакви ремонти, това е отделно и това вече се заплаща допълнително. Безплатен е именно този преглед, за който говоря. Това ще бъде от 1-ви до 10-и в сервизите на СБА“.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама