ГЕРБ смята да въведе дисциплинарни мерки, за да има кворум

34

Кворумът е предизвикателство и съм убеден, че с дисциплиниращи мерки, ще можем да бъдем максимално консолидирани в мнозинството.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка отказът на БСП да се регистрират в НС до оставката на Валери Симеонов, информира NOVA.

Предприели са този ход, правят го по този начин, надявам се, че все пак ангажимента, който имаме като народни представители, ще можем да приемем важните закони“, обясни Цветанов.

Той обясни, че повече няма да се освобождават депутати по лични причини. „Към настоящия момент разчитаме на коалиционните си партньори и на всички тези депутати, които възнамеряват да има парламентарен ден, за да се гледат важните закони и предстоящия бюджет, който предстои за гледане както в ресорните комисии, така и другата седмица ще имаме извънредно заседание, на което ще гледаме бюджета и ще започнем да говорим по същество по всички тези параметри, които са свързани във финансово изражение за Бюджет 2019 г. “, заяви още Цветанов.

Цветанов допълни, че с действията си от опозицията се опитват да направят политическа интрига от събитията в ДАБЧ. Председателят на ПГ на ГЕРБ обясни, че с колегите от „Обединени патриоти“ нямаме взаимни обвинения.

„Разбира се, че в тези събития ще се опитат да направят политическа интрига. Всички народни представители, вие видяхте и днес, си говорим с колегите, участваме активно в гласуването и нямаме взаимни обвинения и различия по това държавата да изпълни ангажимента си”, коментира той.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама