Ето кой МВР издирва за кървавото убийство на 23-годишната жена от София

100

Столичната полиция издирва мъжа на убитата в кв. „Надежда“ млада жена.

26-годишният мъж е охранител. Той се придвижва с автомобил „Фолксваген Голф“, сив металик, с регистрационен номер СВ 4699 АХ. Вероятно с него пътува малко дете, уточниха от пресцентъра на МВР и призоваха гражданите, които ги забележат, да подадат сигнал на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

„Няма данни мъжът да е криминално проявен“, заяви на местопрестъплението шефът на СДВР Ивайло Иванов. Той уточни, че в момента полицията издирва половинката на загиналата. По данни на роднините двамата са живеели на семейни начала, но наскоро са се разделили. Засега няма информация жената да е подавала жалби за насилие от страна на охранителя. Снимката на издирвания е разпространена на всички гранични пунктове, но по неофициална информация колата му не е напускала столицата, предаде Монитор.бг.

По-рано 23-годишната жена бе намерена мъртва с прострелни рани в апартамент в „Надежда“, а детето й, което е на 1 година се издирва. Трагедията се разиграла днес следобед.

По информация на „Монитор“ жената живеела на семейни начала с мъж, от когото има дете. Родителите на жертвата се обадили в полицията, след като намерили трупа. Цял ден те нямали връзка с дъщеря си, а младата жена не отговаряла на телефона си. Когато пристигнали на място бил заключен. Наложило се да влязат в жилището с ключар. В апартамента се натъкнали на простреляната жена, а детето липсвало.

Малко по-рано съсед в блока чул изстрелите и също се обадил в полицията. Униформените открили трупа на жената с изстрел в главата. Предполага се, че извършителят е половинката на жената. Между тях е имало скандали от няколко месеца. В жилището на жената е живяло и детето им. След престъплението то не е открито. Предполага се, че мъжът, който е обявен за издирване, е застрелял половинката си, взел е детето и е изчезнал в неизвестна посока.

„Не знам какво се е случило. Живееха в блока от скоро, по-малко от година. Не съм чувала да е имало скандали“, заяви пред „Монитор“ съседка от блока. Проверка на място показа, че блокът се охранява с камери, стикер за видеонаблюдение има и на входната врата на кооперацията. Най-вероятно записите вече са иззети от полицията, за да се установи дали мъжът е напуснал блока заедно с изчезналото дете, както и накъде се е насочил след това.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама