Борисов: Тези, които са против управлението, са против растежа на България

42

Тези, които са против това управление, на практика са срещу стабилния растеж на България, каза  днес по време на извънредното заседание на правителството премиерът. 

„Така отстрани изглежда лесно, ама не е така. Специално поздравете Кубрат, аз го поздравих. И братовчед му като се е бил в хотела, той е имал друг боксов мач“, каза премиерът в началото на извънредното заседание на правителството по повод на вчерашната победа на Кубрат Пулев над Хюи Фюри.
„Правим това заседание, за да дебатираме бюджета за следващата година. Старали сме се така да го направим, че да отговаря абсолютно на нашите предизборни обещания.
Това е един от най-амициозните бюджети от началото на прехода. Когато правихме преговорите са тоди кабинет, до края на мандата трябваше да достигнем БВП от 110 млрд. лв., а сега е 118 млрд. лв., а към края на мандата ще е 133 млрд.

С нашите политически опоненти можета да им говорите само в цифри. Безработицата е 4,8% и има липса на работници. Спорът на външния дълг, че ще задължим следващите поколения – той е третият най-нисък в ЕС от 22% от БВП през 2018 г. и ще спадне на 17,7% в края на мандата.

Тогава ще стане най-ниският външен дълг. По график, както обещахме, увеличаваме минималната работна заплата“, каза премиерът.
Той уточни, че истински се надява да се сложи ред във ВВС, защото при огромния брой хеликоптери и самолети, на последното учение се е наложило да се използват американски хеликоптери.
„Над половин милиард даваме повече за общините, предимно за Северна България. Приходите в бюджета нарастват с над 4,5 млрд. лева. Държавата никога не е била в по-добра кондиция отсега. Тези, които са против това управление, на практика са срещу стабилния растеж на България. Не им казвам да запазят радиомълчание, а да говорят с цифри“, отбеляза Борисов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама