Балотаж за президент в Бразилия

51

В Бразилия се провежда втори тур на президентските избори.

За най-високия държавен пост в най-голямата латиноамериканска държава ще се борят крайнодесният депутат от бразилския парламент Жаир Болсонаро, който представлява консервативната Социално-либерална партия, и кандидатът на лявата Партия на трудещите се Фернанду Адад.

На първия тур, който се състоя на 7 октомври, те спечелиха съответно 46,03% и 29,28%. Според допитванията до общественото мнение, Болсонаро продължава да води в предпочитанията на бразилските избиратели. По данни на авторитетния социологически център „Датафоля“ той води в надпреварата с разлика от над 10%, съобщава БГНЕС.

Фаворитът за бъдещ президент на Бразилия опита да се защити: Не съм крайнодесен Жаир Болсонаро, най-вероятният бъдещ държавен глава на Бразилия, обяви, че се възхищава на президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп.
*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама