Дъждове в Йордания отнесе автобус с 44 деца и взе жертви (СНИМКИ/ВИДЕО)

100

Спасителите се разпръснаха по бреговете на курортния комплекс „Морско море“ в Йордания рано в петък, за да намерят оцелели, след като дъждовните бури оставиха цялата страна наводнена.

Това съобщи Reuters.

Наводнението е убило най-малко 18 души, най-вече ученици по време на екскурзия.

Снимка: Reuters

Тридесет и седем души бяха спасени при голяма операция, включваща хеликоптери, армията и водолази, които търсеха оцелели по долната част на бреговете в района, най-ниската точка на земята, съобщиха източници от гражданската защита.

Снимка: Reuters

Началникът на полицията, генерал Фарид ал Шара, каза пред Държавната телевизия, че проливните дъждове са отнесли автобус, превозващ 44 деца и учители, които са били на екскурзия в популярната дестинация.

Снимка: Reuters

Премиерът Омар Разаз заяви, че училището е нарушило правилата на министерството на образованието, което забранява пътуванията до Мъртво море поради лошото време.

Все още липсват неизвестен брой хора, съобщиха болнични институции.

Мостът на една от скалите на Мъртво море се срина с интензивността на дъждовете, първите толкова тежки дъждове след края на летния сезон.

Семейства от жертви са търсили място, където да се скрият от бурята, след като екипите за търсене са прекратили операциите през нощта за няколко часа, каза един от свидетелите.

Израел изпрати хеликоптери за търсене и спасяване, за да помогне.

Снимка: Reuters

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама