Гей двойка пингвини се сдобиха с потомство (ВИДЕО)

213

Мъжките гей пингвини Свен и Меджик се сдобиха с потомство, като успяха да си измътят 91-грамово пиленце.

Това предават Ройтерс и Франс прес, цитирани от Дарик. Малкото, което още си няма име, видяло бял свят на 19 октомври в Морския аквариум в Сидни.

Свен и Меджик се редуват в родителските грижи. В първите 20 дни от живота си малките пингвинчета са най-уязвими.

Свен и Меджик
 от вида генту са една от атракциите на аквариума в Сидни заради нетрадиционната си ориентация. Меджик и Свен оформиха стабилна романтична двойка през 2018 година, като започнаха да се кланят един друг. А това бе сигурен признак, че искат да създадат семейство. Свен подари на Меджик „специален камък“, с което окончателно скрепи връзката им. Служителите в аквариума тестваха родителските способности на морските птици, като им подхвърлиха фалшиво яйце. Пингвините веднага го припознаха като свое.

На Свен и Меджик няма да им бъде трудно да отгледат пиленцето, защото при този вид, родителските грижи, дори и при хетеросексуалните двойки, са еднакво споделени от самеца и самката.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама