3024 комплекта фалшиви ножове бяха иззети от митничари във Варна

180

Служители на Митница Варна задържаха хиляди професионални кухненски ножове от стомана на световна японска марка, всички фалшиви.

Пратката е от Китай с получател българска фирма.
3024 комплекта професионални кухненски ножове от стомана с обозначения на японска марка задържа Митница Варна за нарушени права на интелектуална собственост, съобщиха от пресцентъра на службата. На стойност няколко милиона евро се измерва пазарната цена на такова количество ножове по цени на оригиналните изделия.
Служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в установяват контейнер с 3024 комплекта ножове, всеки съдържащ по 11 броя професионални кухненски ножа от стомана, опаковани в несесери.

Контейнерът е натоварен в пристанище Янтиян в Китай с изпращач китайска и получател българска фирма. Стоката е декларирана за допускане за свободно обръщение.

Средната пазарна цена на оригинален нож от тази марка, в зависимост от големината и модела, варира от 50 до 150 евро, като едни от най-добрите професионални готвачи в света работят с такива ножове.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама