Бомбите-колети в САЩ вероятно са от един подател

56

Американските власти допускат, че случаите с бомбите, изпратени до няколко известни политически и обществени фигури, са свързани и имат общ подател или податели.

Това съобщава Си Ен Ен, цитирани от Монитор.бг.

ФБР разглежда случая като вътрешен тероризъм.Колетни пратки с бомби получиха Хилари и Бил Клинтън, Барак Обама, ексшефът на ЦРУ Джон Бренън, бившият главен прокурор Ерик Холдър, конгресменът Деби Васерман – тя беше председател на Националната комисия на Демократическата партия, както и Джордж Сорос.

Колетът с името на Бренън беше изпратен до офиса на Си Ен ЕН в Ню Йорк, в Time Warner Center. Екипът на телевизионния канал беше евакуиран. Петте пакета са изпратени за анализ в лабораторията на ФБР в Коунтико, Вирждиния, съобщават от бюрото. Върху всеки от тях е посочен адрес за връщане до Деби Шулц във Флорида.
Подозрителен пакет е изпратен и до конгресмен от Калифорния – демократката Максин Уотърс. Пратката е била засечена при пощенска проверка в Мериленд. Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо също е заявил, че е получил подобна пратка в в манхатънския си офис.

Прави впечатление, че получателите на бомбите са обект на нападки от страна на консервативните среди и персонално от страна на президента Доналд Тръмп. Тойот своя страна призова към единство и заяви, че насилието няма място в страната. Той обяви, че е започнало мащабно федерално разследване и че цялата мощ на правителството се използва в разследването.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио определи станалото като „акт на терор, насочен срещу свободната преса и лидерите на страната“. От ФБР заявиха, че е възможно да са изпратени още подобни колети до други лица и призоваха обществото да остане бдително.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама