Намериха бомба в пощенската кутия на Джордж Сорос

36

Експлозив е намерен в понеделник в пощенската кутия в дома на магната Джордж Сорос в Уестчестър.

Билионерът и филантроп е любима цел на групировките за борба за правата на човека. Това съобщава New work times. Властите официално потвърдиха новината, че е намерен взрив близо до дома на Сорос. Той не е експлоадирал, а екип от сапьори след намирането му са го взривили, се казва в официалното съобщение на властите. Федералните власти на щата Катона ,Ню Йорк са реагирали светкавично, след като в полицията в Бедфорд е получен сигнал за подозрителен пакет.

По това време Джордж Сорос не е бил у дома нси. От полицията съобщиха че случаят и разследването по него са прехвърлени на ФБР, откъдето все още няма никакъв коментар. В своя публикация в Туитър късно през нощта бюрото съобщи че е започнало разследване и претърсване в околността на Бедфорд и, че засега няма опасност за хората, живущи в района.

Сорос става известен с валутни спекулации и дейността си на филантроп. Основател е на благотворителната фондация „Отворено общество“ и е автор на множество книги. Богатство му към 2007 г. е оценено на 8,5 млрд. долара от списание Форбс, с което той се нарежда на 80-то място по богатство в света и 24-то в САЩ. Сумата, която е дарил през 1991-2011 г. чрез своята фондация „Отворено общество“, е над 11 млрд. долара.

Роденият в Унгария магнат Джордж Сорос е познат още като филантроп и политически активист, който е най-редовният дарител и спонсор на демократичните кандитати и прогресивни каузи. Той дари последните 18 билиона на своята фондация „Отворено общество“ за промотиране на демокрацията и човешките права по света. Сочен като един от главните виновници за мигрантската криза по света.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама