Адвокат: Ако Северин продължи със самопризнанията, ще получи 30 години затвор

121

Ако обвиненият за убийството на Виктория Маринова – Северин Красимиров, продължава със самопризнанията, най-вероятно ще получи 30 години затвор.

Тази прогноза направи бившият софийски градски прокурор, а сега адвокат, Николай Кокинов.

„Той няма друга алтернатива, освен да съжалява. Очевидно цели по-малко наказание. Ако той действително съжаляваше, първо, нямаше да се стигне до този резултат, и второ – щеше да се предаде, а не да бяга в Германия“, заяви Кокинов пред bTV.

Според него Северин е бил привлечен или от предмет, който е искал да отнеме от Виктория Маринова, или чисто полово.

Кокинов смята, че делото няма да е лесно, защото фокусът на обществото е върху този случай, отбеляза бившият градски прокурор.

„Да, виновен съм. Спомням си, като минавам тъй или тя, или аз ударих, без да искам. Оглеждай се нещо, тъй съм казал и тя каза, нещо ми каза тя, не помня хубаво. И аз отидох там, ударих ѝ един шамар, падна тя, после аз исках да си продължавам напред, тя ми хвана косата“, заяви пред журналисти в съда на развален български Северин.

Каза, че съжалява, а и че не може да повярва, че той е извършил престъплението.

По време на гледането на мярката му в съда в Русе стана ясно, че седем жестоки удара в главата са сломили съпротивата на телевизионната водеща Виктория Маринова. Нанесените удари са довели до тежки увреждания и са една от причините за настъпването на смъртта на младата жена.

В съдебната зала станаха известни някои подробности от живота му – няма завършен осми клас, постоянният му адрес е в квартал „Тракцията“, където е домът на леля му, и се препитавал като докер, но никога не е имал постоянна работа.

Според адвоката Иван Дойнов налагането на мярка „задържане под стража“ е най-подходящата за Северин, който имал притеснения за живота си, ако останел на свобода.

Съдиите го оставиха в ареста, а мярката едва ли ще бъде обжалвана.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама