БДЖ натъпка 387 души във влак със 195 места

blank
Снимка: Магдалена Стефанова, Facebook

БДЖ успя да натъпче 387 пътници във влак със 195 места.

Това се разбра от публикация в една от специализираните фейсбук групи на жп професионалистите.

Става дума за неделният влак 2642, който пътува от Горна Оряховица за София.

На част от пътниците са били издадени билети със запазени места за несъществуващ вагон.

Ето цялата публикация:

„Чудя се дали някой от ръководните кадри знае, какво се случва и дали изобщо ги вълнува. Чувствам се ядосана, бясна и унизена.

Влак 2642 пътува с намален състав 2 „Б“ и 1 „А“ вагон със 195 седящи места. От гара Мездра тръгнахме с 319 пътници във влака, 120 човека правостоящи включително и пътници с билети за несъществуващ вагон. На гара София пристигнахме с 387 пътници. Питам се защо точно в неделя решиха да намалят състава на влака и да продават билети без запазени места повече от допустимото.

Във влак 2627 с пет седящи вагона 4 „Б“ и 1 „А“ вагон топлят само два вагона. Питам се къде е кадърното ръководство в случая? Къде са ръководителите на отдели, интересува ли ги изобщо какво се случва? Дали пътниците заслужават подобна гавра, а за нас служителите просто няма да поставям въпроса“, пише Магдалена Стефанова, началник влак в БДЖ-Пътнически превози.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама