5-ма са арестувани след нападение над полицаи в Гълъбово

62

Напрежение в Гълъбово.

Пияни, агресивни и въоръжени жители на една от махалите в града са нападнали полицейски патрул. Има и ранени полицаи, съобщиха от МВР.

След постъпили няколко сигнала за силна музика, полицейски патрул в Гълъбово влиза в ромската махала. При опита за проверка местните започнали да се държат агресивно, като са обиждали и хвърляли камъни по полицаите. От областната дирекция изпращат специална група да се справи със ситуацията. Ромите нападат и нея.

„Групата е била от 8 човека, тактическата група, след което изведнъж са се появили 50 -100 човека, които са ги нападнали със сатъри брадви, тухли, кирки, по част от автомобилите има побитости и при такава ситуация, няма какво друго да се направи, освен да се използва физическа сила“, каза старшият комисар Георги Хаджиев ОД МВР Стара Загора.

Ромите заявяват, че са бити всички наред в махалата. Признават, че имало музика, но тя не е била силна. Задържани са няколко от най-агресивните нападатели. Те са с богато криминално досие.

“Единият от извършителите е 14 годишен, замахнал е със сатър срещу колегата. Другият колега от СПС-то е ударен в гърба от тухла “, разказа старши комисар Георги Хаджиев.

В момента в Гълъбово има няколко екипа жандармерия, чиято цел е недопускане на конфликти в района.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Предстои материалите да бъдат докладвани в прокуратурата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама